سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش را بجویید که آن رشته میان شما و خداوند است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
چهارشنبه 86 مرداد 17 , ساعت 11:18 صبح

هفدهم مردادماه، با عنوان جهادگران عرصه‌ اطلاع‌رسانی نام نهاده شده است، در یک کلمه «خبرنگار» نبض تپنده‌ی تاریخ و روح پرسشگر جوامع بشری بوده و هست و بشریت فعلی به هر چیز و هر کس که در حال و گذشته، استناد می‌کند.

روز خبرنگار بر فعالان و جهادگران عرصه اطلاع رسانی مخصوصا همکاران خوبم در ایکنا مبارک باد

«خبرنگار کیست و خبرنگاری چیست؟»

جهادگران عرصه اطلاع رسانی 

بسم الله الرحمن الرحیم کلمه‌ای است مرکب که مرکب تندرو و قاره‌پیمای تاریخ بشر بوده و هست. از آن هنگامه‌ای که «ابوالبشر» را بر ممنوعیت از خوردن «درخت ممنوعه» خبر داد و نمرودیان را نیز از در هم نوردیده ‌شدن بت‌هایشان توسط «ابراهیم» خلیل‌الرحمن آگه ساخت، بر تارک گیتی درخشش داشته و دارد. اسم مبارکش را منظور نیست، بل رسم مقدسش را که آگاهی بخشیدن است مقصود همی باشد و عنوان پر خیر و برکتش هم همان کلمه‌ی مرکبی است که عبارت است از «خبر» و «نگار»

آری، هفدهم مردادماه هر سال روز خبرنگار و سال‌روز شهادت شهید محمود صارمی (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) است که خبرسازان را شاهد بود و هست و نگارش اخبارشان را مأمور بود، این روز مهم، مبارک و تاریخی، بهانه‌ای را برای این قلم به وجود آورد تا نکاتی چند را تقدیم بدارد:

1.«اولین سفیران جهان هستی»...
«اولین سفیران جهان هستی» که امنای وحی هستند و از لاهوت آمدند تا پیامبران اولوالعزم حضرت حق جلت‌عظمته که از ناسوت مأمور شدند جملگی به نوعی خبرنگار بوده‌اند و پیش از آنان خداوند «لم‌یلد و لم‌یولد» خبرنگاری است که خود خالق خبر است و اعزام‌کننده‌ی خبرنگاران بی‌شماری است که مستندترین دفتر یادداشت خبریش قرآن کریم است و مطمئن‌ترین خبرنگار اعزامیش حضرت محمد‌(ص) است.

2.خبرنگار»، فقط یک واژه نیست...
جمله‌ی انبیاء صلوات‌الله علیهم اجمعین که نوع بشر مرهون آنان است، در واقع پیامبران و خبرنگاران الهی هم بوده‌اند. تمام مصلحان جهان که بشریت در طول تاریخ مدیون آنان بوده و هست، خبرنگارانند، و همچنین هستند سلاطین ستمکار و طواغیت جنایتکار.

3.زینب(س)؛بزرگ‌ترین‌خبرنگاردین‌اسلام ...
بلی، شیرین‌ترین تاریخ‌ساز مکتب ما «حسین(ع)» است و بهترین خبرنگار دین ما «زینب(س)» است و مستندترین دفتر مکتوب اسلام ما «عاشورا» است. ای کاش فرصت می‌بود که در مناقب خبرنگار و خصال خبرنگاری بیش از این می‌نگاشت، دریغا که فرصت اندک است و مطلب مستند در این مسیر بسیار، لاجرم باید بگذاشت و بگذشت.

4.شهیدان عرصه اطلاع‌رسانی ...
آری، خبرنگاران شهید و جلیل‌القدر و والامقامی چون: شهید آوینی، شهید صارمی، شهید عمرانی، شهید نیلی، شهید قریب و شهید ... که «رضوان‌ من‌الله‌ اکبر» روزیشان و «ادخلوها بسلام آمنین» منزلشان باد، حق و حقوق مادی و معنوی خود را از دلبر شیدا و دلربای هستی دریافت کردند و اینک در جوار رحمت حق آرمیده‌اند و اعمال و گفتار ما را با دقت تمام زیرنظر دارند که دعا می‌کنیم شرمنده‌ی آنان نشویم و موجبات رضایت خاطرشان را رقم بزنیم ان‌شاءالله.

شغل خبرنگاری: اولاً، سخت است و زیا‌ن‌آور. ثانیاً، صاحبش را به انواع امراض روحی و جسمی مبتلا می‌سازد. ثالثاً، جزو ده (10) شغل پرخطر جهان است. رابعاً، میانگین عمر آنان 15 سال کمتر از بقیه‌ی مردم است. خامساً، اکثر قریب به اتفاقشان گرفتار گردن‌درد، دست‌درد، گزگز انگشتان، فراموشی و کم‌بینایی شده و می‌شوند. سادساً، بسیاری از آنان تحت فشارهای روانی قرار دارند. سابعاً، جمع کثیری از این قشر مهم، گرفتار مشکلات و اختلافات خانوادگی می‌شوند. ثامناً، تقریباً همه‌ی آنان به زخم‌معده، مشکلات دیگر گوارشی، ناراحتی‌های عصبی و خستگی‌های مفرط مبتلا می‌گردند. تاسعاً، 92% از خبرنگاران از کمبود درآمد ماهیانه رنج می‌برند و شرمنده اهل و عیال خویشند. عاشراً، به اعتقاد این قلم شخصیت خبرنگاری در جامعه‌ی ما ناشناخته و شخص خبرنگار مورد بی‌مهری هستند و حق و حقوق مادی و معنوی آنان ادا نشده است کما اینکه خلبانان کشور نیز ...،. سرانجام، آیا سزاوار است که فقط به روز 17 مرداد هر سال که به عنوان «روز خبرنگار» نام گرفته است، بسنده کنیم؟. و درصدد رفع انواع مشکلات خبرنگاران که پاره‌ای از آن‌ها را برشمردیم، نباشیم.

روز خبرنگار بر فعالان و جهادگران عرصه اطلاع رسانی مخصوصا همکاران خوبم در ایکنا مبارک باد (1)

 

_________________________________________________________________________________ 

پی نوشت :

(1)من خودم رو خبرنگار به حساب آوردم

لینک در ایکنا



لیست کل یادداشت های این وبلاگ